Category Archive PASLAUGOS

Byvytasss

Pastaruoju metu labai populiari pasidarė kava

Vietname arbata tradicinė, tačiau pastaruoju metu labai populiari pasidarė ir kava. Geriama ji čia ypatingai. Kartu su kava iš mažyčių, kaip antpirštis, porcelianinių puodukų geriama ir stipri tradicinė arbata. Puikus gėrimas esti ir tuo atveju, kai lygiomis dalimis sumaišoma stipri karšta kava ir tinkamai užplikytas stiprus arbatos antpilas.

Kava be kofeino

Gėrimai, kurių pagrindinis komponentas yra arbata, smarkiai įvairuoja. kiekvienoje šalyje yra savi jų paruošimo metodai ir receptai. Užplikoma kiniškuoju, mongoliškuoju, tibetiškuoju, angliškuoju būdais. Nevienodai arbatos gėrimus gamina kalmukai, kirgizai, kazachai, buriatai, uzbekai. Kinai ir japonai geria arbatą tik gryną, manydami, kad bet kokie priedai gėrimą tik gadins.

Kofeino yra ne tik kavos pupelėse

Tačiau
kitos tautos arbatą gamina ir su įvairiais priedais. Kai kuriose,
pavyzdžiui, Rytų šalyse, į arbatą įmaišoma džiovintų jazminų
žiedų, uzbekai į arbatą deda juodujų pipirų (paprasta juodoji
arbata, tik kiekvienam šaukšteliui sausų arbatžolių dedama po du
sutrintus juoduosius pipirus). Irane ir Turkijoje arbata geriama su
citrina ir prie jos tiekiama figų, razinų, migdolų. Tarybų
Sąjungoje arbata geriama su cukrumi, uogiene bei kitais saldumynais.
Prie arbatos tinka bandelės, pyragaičiai, sausainiai.

Arbata geriama iš porcelianinių puodukų. Porceliano maloni faktūra, jis sušvelnina aukštos temperatūros pojūtį. Arbata geriama karšta, bet ne deginanti.

Kava tampa madinga. Apie ją kalba ir piktžodžiauja

Štai
keletas arbatos gėrimų receptų.

Angliška arbata su pienu. pašildytą arbatinuką suberiama sausa arbata tokiu santykiu: vienas šaukštelis arbatžolių vienam puodukui ir dar vienas šaukštelis arbatinukui. Arbatžolės užplikomos verdančiu vandeniu ir laikomos 5 minutes. Tuo metu į pakaitintus puodukus įpilama pieno (nuo 1/6 iki 1/4 puoduko) ir paskui į pieną pilama arbata. Atkreipkite dėmesį: arbata pilama į pieną, o ne atvirkščiai. Priešingu atveju, anglų nuomone, gėrimas bus blogesnis.

Neįmanoma įsivaizduoti Artimųjų Rytų šalių be kavos

Indiška
arbata su pienu. Dviem porcijoms reikia pusės stiklinės vandens,
pusės stiklinės pieno, 3 šaukštelių cukraus. Visa tai užvirinama
mažame emaliuotame puode. Užvirus suberiami du šaukšteliai sausų
arbatžolių, puodas sandariai uždengiamas dangčiu ir ant mažos
ugnies 2-3 min. kaitinama. Nukaitus nuo ugnies, porą minučių
palaukiama, paskui iškošiama pro sietelį ir išpilstoma mažus
puodukus.

Tokia arbata geriama rytą dar prieš pusryčius.

Įvertinkime kavos skirtumus, privalumus bei trūkumus

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Kreditas su užstatu

Įvairiais gyvenimo periodais ir dėl įvairių priežasčių jums gali prireikti paskolos ar kredito. Esame finansinių paslaugų ir kreditavimo įmonė, padedanti savo klientams padidinti finansines galimybes ir priimti investavimo sprendimus. Esame suinteresuoti pagelbėti susidūrusiems su finansiniais sunkumais ir kartu ieškome individualaus, greito ir palankiausio sprendimo. Šioje srityje sukaupėme didelę patirtį bendradarbiaudami su įvairių verslo sektorių įmonėmis bei fiziniais asmenimis, todėl sugebame rasti racionalius ir efektyvius sprendimus mūsų klientams. Mūsų specialistai padės Jums sumažinti išlaidas ir sutaupyti daug laiko ieškant reikiamo finansavimo, o svarbiausia pateiks geriausią pasiūlymą, suderins palankiausias sąlygas rinkoje ir tai bus padaryta pačiais trumpiausiais terminais. Mūsų kompanijoje yra visi reikalingi resursai, galimybės, patirtis ir kompetencija suteikti jums kvalifikuotą pagalbą sprendžiant Jūsų finansines problemas. Mes siūlome:
• Paprastą ir greitą paskolos gavimą.
• Konfidencialumą: mes neteikiame savo klientų duomenų jokioms kitoms duomenų bazėms.
• Tik pas mus lankstūs paskolos gavimo pasiūlymai, atsižvelgiant į įvairiausias Jūsų situacijas.
• Sutaupysite laiko, nes išvengsite varginančio vaikščiojimo po įvairių bankų skyrius.
Paskolas suteikiame:
• Įkeičiant nekilnojamąjį turtą (įvairios paskirties žemės sklypai, sodybos, bendrabučio tipo kambariai, butai, namai).
• Įkeičiant kitą likvidų kilnojamą turtą (transporto priemonės, juvelyriniai dirbiniai, meno vertybės ir kt.).
• Galite gauti paskolą įkeitę finansinį turtą (akcijas, obligacijas, Vyriausybės vertybinius popierius, investicinių fondų vienetus ir kt).
Kitos paslaugos:
• Nekilnojamo turto pirkimas;
• Finansinio turto pirkimas.
Kodėl rinktis mus? Pirma – Lengviau. Nereikia pačiam gilintis ir rūpintis, tai bus padaryta už Jus.
Antra – Greičiau. Neretai finansinių problemų sprendimui sugaištama aibė laiko, nuo keleta savaičių iki poros mėnesių ar net metų. Mes finansines problemas sprendžiame skubiai, per maksimaliai trumpą laiką.
Trečia – Pigiau. Mūsų pasiūlyti sprendimai sumažins Jūsų išlaidas, nes mes žinome kaip sutaupyti imant paskolą ir apsaugoti nuo neteisingų sprendimų.

Paskola įkeičiant nekilnojamąjį turtą

Norite grąžinti turimą paskolą, įsigyti brangų turtą, planuojate rekonstruoti ar remontuoti būstą, o gal pritrūkote apyvartinių lėšų turimam verslui vystyti? Paskola įkeičiant nekilnojamąjį turtą – tai operatyviai suteikiama, didelė ir nebrangi paskola vartojimo poreikiams tenkinti. Tai pigesnis pinigų skolinimosi būdas palyginti su įprasta, bankuose teikiama vartojimo paskola.

Paskola įkeičiant vertybinius popierius

Jei skubiai pritrūkote lėšų ir disponuojate vertybiniais popieriais (akcijos, obligacijos, indėliai ar kitas finansinis turtas), galite gauti paskolą, kaip garantiją įkeitę šiuos vertybinius popierius. Įkeitus vertybinius popierius, jų nuosavybė mums nepereina, tačiau apribojamas disponavimas jais. Be to, galite parduoti įkeistus vertybinius popierius ir taip padengti paskolos sumą.

Paskola įkeičiant skolas

Turite neapmokėtų vekselių, ar kitų skolos dokumentų, įrodančių Jūsų pretenziją? Galite tai panaudoti savo tikslams jau dabar. Turite paėmę paskolą, tačiau palūkanos yra aiškiai per didelės? O gal norėtumėte pratęsti paskolos terminą? Mes galime padėti Jums gauti ar refinansuoti paskolą. Kreipkitės jau dabar užpildę paraiškos formą.
Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Netikusiu plikiniu galima sugadinti bet kokią kavą

Su
stipria arbata išgeriama žymiai mažiau vandens. Pavyzdžiui,
japonai arbata geria iš 30-50 g talpos puodukų. Geriau išgerti per
tam tikrą laiką keletą tokių puodukų, negu vienu yru porą
stiklinių silpnos arbatos.


to, kas pasakyta, aiškėja arbatos gydomosios savybės. Tačiau
gydytis galima tik gydytojui rekomendavus, kad iš vaisto arbata
netaptų priešingybe.

Kaip
arbata paplito pasaulyje? Kinijoje jau X a. arbata tampa tradiciniu
nacionaliniu gėrimu, o Japonijoje masiškai paplito tik XVII a.,
nors kaip kulto gėrimas ji buvo žinoma keletas amžių anksčiau.

Į
Vakarų Europą 1517 m. pirmąkart arbatą atgabeno portugalai, o
1610 m. — olandai. Tačiau ji buvo geriama tik privilegijuotų
asmenų. 1664 m. Vest Indijos kompanija anglų karaliui padovanojo du
svarus arbatos. Rūmuose ji buvo pripažinta ir nuo tų laikų
Anglijoje tapo tradiciniu gėrimu.

Reikia
atsižvelgti tai, jog kava Europoje pasirodė anksčiau ir tapo
stipriu arbatos konkurentu. Svarbiausia čia buvo ne skonis, įpročiai
ar tradicijos. Viskas kur kas paprasčiau — kava tada buvo daug
pigesnė už arbatą. Ją gamino kolonijose, kur buvo naudojamas
pigus vergų darbas, o arbatą reikėjo pirkti Kinijoje. Su Kinija
daugiausia prekiavo Anglija ir Olandija. Nenuostabu, kad šiose
šalyse arbata labai paplito.

Arbatos
suvartojama labai daug nuo tada, kai Kinija prarado gamybos monopolį,
rinkoje atsirado arbata iš Indijos, Ceilono bei Indonezijos. Arbata
atpigo ir išpopuliarėjo. Bet šalių pasiskirstymas į „arbatos“
ir „kavos“ išliko. Iš dalies arbata populiarumo įgyja
Dankjoje, bet Prancūzija, Švedija, Norvegija, Vokietija, Austrija
išsaugojo polinki kavai. Tokį pasiskirstymą lėmė prekybiniai ir
politiniai XVII a. Vakarų Europos šalių ryšiai.

Rusiją
arbata atkeliavo ne iš Europos, o per Sibirą, kur buvo nutiesti
prekybiniai keliai į Kiniją ir Vidurinę Aziją. Caro rūmuose
arbata pasirodė anksčiau negu Anglijoje — 1638 metais. Gėrimas
patiko ir XVII a. pabaigoje Maskvoje arbata buvo prekiaujama
parduotuvėse kartu su pirmos būtinybės prekėmis. 1847 m. Maskvoje
buvo daugiau negu šimtas parduotuvių, prekiaujančių arbata, ir
apie 300 arbatinių.

Arbata
labai paplitusi Pietryčių ir Centrinėje Azijoje, taip pat Rytų
Afrikoje. Lotynų Amerikos šalyse viešpatauja kava, o Argentina yra
„arbatos“ šalis. Natūralu, kad artimųjų Rytų ir Šiaurės
Afrikos arabų šalys ištikimos kavos tradicijoms.

Atsakydami į šį klausimą, turime pakartoti daug ką iš to, kas pasakyta apie gerą kavą. Netikusiu plikiniu galima sugadinti bet kokią arbatą. Arbatą reikia ruošti visų pirma kruopščiai, tvarkingai ir laikantis palyginti paprastų taisyklių

Plikiniui reikalingos geros arbatžolės. Svarbiau netgi jų išsilaikymo lygis negu arbatos rūšis. Arbata labai higroskopiška, todėl ją sunku ilgai išlaikyti. Laikoma drėgnoje vietoje ji genda ir pelija. Be to, labai svarbu, kad arbatos pakeliai būtų hermetiški ir sterilūs. Namuose arbatžoles reikia laikyti stikliniuose induose su pritrintu dangčiu. Kaip ir kava, arbatžolės sugeria pašalinius kvapus, todėl jas reikia laikyti toliau nuo stipriai kvepiančių produktų.

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Brazilijoje kava auginama 17 iš 21 valstijos, bet tik 4 valstijoms tenka 98%

Brazilijoje kava auginama 17 iš 21 valstijos, bet tik 4 valstijoms tenka 98% kavos iš jų pusę tiekia Parana, o trečdalį — San Paulas.

Negalima teigti, jog kavos gamyba Brazilijoje plėtojosi ramiai ir nedrumsčiamai. 1906 m. pasaulinėje rinkoje kavos kaina krito iki nulio, o 90% Brazilijos pajamų sudarė kava. Šalis atsidūrė ant finansinės krizės slenksčio. Šalies vyriausybė bandė ištaisyti padėtį — stabilizuoti kavos kainas. Ji supirko iš fermerių derlių ir jį sukrovė sandėliuose. Buvo pastatyta šimtai saugyklų. Kavos atsargų kiekis buvo paskelbtas valstybine paslaptimi, kad nebūtų suktybių ir spekuliacijų.

Šalyje reikalai taisėsi lėtai ir blogai, o 2ojo dešimtmečio pabaigoje pasaulinės kapitalistinės sistemos krizė galutinai sužlugdė fermerius. Plantacijos užžėlė piktžolėmis, milijonai kavamedžių nebedavė derliaus. Brazilijos žinioje 1931 m. buvo 25 mln. maišų kavos (priminsim, kad standartinis maišas kavos sveria 60 kg), kurių niekas nepirko. Krizė pasiekė tokį lygį, kad iki 1944 m. imtinai kasmet buvo sunaikinami milijonai maišų kavos.

Antrojo pasaulinio karo viduryje kavos kaina pradėjo kilti. Buvo realu, kad kavos paklausa po karo padidės. Vadovaujami Brazilijos kavos instituto, fermeriai ėmėsi tvarkyti ir atnaujinti plantacijas.

Brazilija ketvirtąjį dešimtmetį išveždavo iki 15 mln. kavos maišų, 5ąjį — 17 mln. ir 6ojo pradžioje — 19 mln. maišų. Šalies viduje buvo suvartojama apie 9 mln. maišų. Nuo 1958 iki 1974 m. pasaulinėje rinkoje praktiškai kavos kaina nekito ir dėl to nuolat mažėjo gamybos pajamos.

Bet štai 7ojo dešimtmečio viduryje Brazilijos plantacijos nukentėjo dėl stichinės nelaimės — stiprių šalnų keletą metų iš eilės. 1975 liepos mėn. Brazilijoje per keletą šaltų dienų žuvo beveik pusė plantacijų. Jei per 1974-1975 m. sezoną buvo pagaminta 22 mln. maišų kavos, tai per 1975-1976 m. sezoną — iš viso tik 8 mln. maišų.

Brazilijos tragedija sutapo su žemės drebėjimu Gvatemaloje ir karu Angoloje. Kainų stabilumas kavos rinkoje susvyravo. Visų pirma pabrango braziliška kava — jos kaina pasiekė didžiausią paklausą turinčios kolumbietiškos kavos lygį. Pabrango, ir afrikietiška rūšis robustas. Iš pradžių kaina kilo saikingai, bet prasidėjus sukčiavimams, kaina sąmoningai buvo išpučiama. Be abejo, tuo metu kavos gamintojams sąlygos susiklostė nepalankiai. Tačiau kainų augimas priklausė ne tik nuo stichinių nelaimių.

Kavos krizės pasaulinėje rinkoje nebuvo. Brazilijoje 1975— 1976 m. derlius sudarė 8 mln. maišų, bet eksporto dydį pasisekė išlaikyti 1974-1975 m. lygio, nes 14 mln. maišų buvo paimta iš fondinių atsargų ir supirktų pupelių Afrikoje bei Centrinėje Amerikoje. Visi kavos kontraktai buvo įvykdyti. 1977 m. Europos vartotojų sąjungos biuras agitavo: „Gerkite mažiau kavos!“ Kainos pašoko daugiau negu trigubai ir jos galėjo sumažėti tik tuo atveju, jei mažiau kavos bus suvartojama. Trigubas kainų pakilimas buvo išprovokuotas tarptautinių monopolijų, kurios spekuliavo ir blokavo kavos atsargas.

Kava be kofeino

Pasaulinėje rinkoje kava prekiauja daugiau kaip 50 šalių. Iš viso per metus pagaminama apie 4,5 mln. tonų kavos pupelių. Lotynų Amerikos šalių ekonomikoje ši kultūra užima labai svarbią vietą. Po Brazilijos daugiausia kavos pagamina Kolumbija, Gvatemala, Salvadoras. 60% Kolumbijos eksporto sudaro kava.

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

TARPTAUTINIO KROVINIŲ VEŽIMO TEORINIAI ASPEKTAI

Tarptautinio krovinių vežimo esmė

Kroviniai – tai paruoštos vežti medžiagos, žaliavos, komplektavimo detalės, gatava produkcija, kurie priklausomai nuo agregatinės būklės yra įpakuoti, neįpakuoti arba supilti į tam tiktas talpas (Minalga, R. 1998). Tuo tarpu krovinių vežimai tarptautiniais maršrutais – tai bet kokie vežimai kelių transporto priemonėmis, pervažiuojant valstybės sieną (Baublys, A. 1996).

Tarptautinis krovinių vežimas – tai transporto priemonės kelionė, kai:

  • išvykimo ir atvykimo vietos yra skirtingose valstybėse narėse, tranzitu kertant arba nekertant vienos ar kelių valstybių narių ar šalių, kurios nėra Europos bendrijos narės, teritorijas;
  • transporto priemonės kelionė iš vienos valstybės narės į šalį, kuri nėra Bnedrijos narė, arba atvirkščiai, tranzitu kertant arba nekertant vienos ar kelių valstybių narių ar šalių, kurios nėra Bendrijos narės, teritorijas;
  • transporto priemonės kelionė tarp šalių, kurios nėra Bendrijos narės, tranzitu kertant vienos ar kelių valstybių narių teritorijas;
  • tuščios transporto priemonės, atliekančios šios rūšies transporto operacijas, kelionė (Bazaras, D., Vasiliauskas, A. V., 2010).

Transportas nesukuria naujų produktų, naujų prekių, o tik gabena produkciją, kuri suskurta pramonėje bei žemės ūkyje. Transportas, veždamas šią produkciją, atlieka gamybinį procesą – pakeičia šios produkcijos vietą, ją pristato vartotojui. Kitaip tariant, panaikina geografinį atotrūkį tarp gamybos ir vartojimo vietų (Vasiliauskas, A. V., 2011). Produkto gamyba tik tuomet galutinai baigta, kai produktas yra pristatytas į vartojimo vietą – vartoti arba toliau jį perdirbti (Baublys, A., 1996).

Tarptautinis krovinių vežimas yra būtinas, nes:

  • tarptautinėje gamyboje sinchroniškai turi veikti gamybos ir jos procesui reikalingų medžiagų aprūpinimo sistemos;
  • norint patenkinti atskirų regionų tam tikrų prekių paklausą, jas reikia iš pasiūlos šalies pervežti į į paklausos šalį (Minalga, R. 2001).

Vežimai ir ekonomika veikia vienas kitą. Ekonominiai pokyčiai lemia vežimų apimčių didėjimą. Vežimų paslaugų lygis ir galimybės nulemia investicijų lygį ir ekonomikos augimo tempą regione (Baublys, A., 2003). Dėl šios priežasties krovinių vežimo tarptautiniais maršrutais paklausai įtakos turi gamybos apimčių struktūriniai pokyčiai ir dinamika bei viso ūkio šakų įmonių mokumas (Bazaras, D., Vasiliauskas, A. V., 2010).

Pervežant krovinius iš vienos šalies į kitą dėmesys turi būti atkreipiamas į:

  1. transporto sferos, jo paslaugų rinkos būklę;
  2. skirtingų valstybių transporto politikos ypatumus;
  3. atskirų valstybių įstatymus ir tarptautines konvencijas bei sutartis;
  4. skirtingų transporto rūšių technines bei eksploatacines savybes;
  5. papildomų transportavimo operacijų (pakavimo, sandėliavimo ir vežimo) ypatumus;
  6. konkrečių maršrutų ypatumus;
  7. tarptautinės prekybos taisykles (Frazelle, E. H., 2002).
Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Rusijoje kava pasirodė vėliau negu Vakarų Europoje

Visiškai pagrįstai galima teigti, jog į Šiaurės Ameriką kavą 1607 m. atvežė anglų laivas. Jo kapitonas Džonas Smitas ilgą laiką keliavo po Turkiją. Yra žinoma, kad laivo krovinių sąraše minimas medinis indas ir grūstuvėlis kavos milteliams gaminti. Bostone 1670 m. licenziją kavinei atidaryti gauna Dorotis Džonas. Niujorke pirmą kartą kava minima 1668 m. Pranešama, kad gėrimas buvo gaminamas iš apkepintų kavos pupelių su trupučiu cukraus bei medaus. O 1683 m. kažkoks Viljamas Penas stebėjosi didžiule kavos kaina Niujorke.

Rusijoje kava pasirodė vėliau negu Vakarų Europoje ir ilgą laiką buvo vartojama kaip vaistas. Petras I, būdamas Olandijoje, įjunko gerti kavą ir su būdinga jam energija pradėjo propaguoti šį gėrimą tėvynėje. Kava vaišindavo per garsiąsias savo asamblėjas. Prisiminkite dialogą iš A. Tolstojaus romano „Petras Pirmasis“:

— Miška, iš kur smarvė? Vėl kavą verda?

— Caras – valdovas įsakė poniai ir panelėms rytais gerti kavą, tai ir verdam…“

XVIII a. pabaigoje apie kavos gaminimo būdus rašo žurnalai „Namų ūkis“ bei „Ekonominė parduotuvė“. Kavos importuojama vis daugiau, ypač 1812 m. Tėvynės karui baigiantis. Kava tampa gero tono požymiu. Matyt, nemaža reikšmės turėjo aukštuomenės noras pamėgdžioti Europos sostines. Atidaromos kavinės, kai kuriuose miestuose įkuriamos kavą platinančios draugijos.

1884 m. Peterburge sodininkų parodoje Brazilijos paviljone buvo eksponuojama įvairių rūšių kava. Norintiems buvo demonstruojama, kaip ji gaminama ir duodama paragauti. Tokia reklama buvo vaisinga. Kavos paklausa metai po metų vis didėjo.

Uždrausti kavą — vadinasi, netekti nemažų pajamų

Įdomias eilutes randame garsaus rusų dainininko F. Šaliapino autobiografijoje: „Čia palatoje (turima omeny teismo palata) aš pirmą kartą pajutau malonumą gerti kavą — gėrimą, iki šiol man nežinomą. Sargai duodavo kavos su grietinėle po pusrublį už stiklinę. Aš gaudavau 15 rb. atlyginimo ir, žinoma, negalėjau kava smaguriauti kasdien. Tačiau likdavau budėti už kitus, gaudavau iš draugų po pusrublį ir kavos išgerdavau kur kas daugiau, negu mano bendradarbiai, gaunantys solidžias algas“.

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Kiek kainuoja roletai diena naktis

Kiek kainuoja roletai diena naktis (roletai diena naktis kaina)

Ne paslaptis, kad mes visi turime įvairių poreikių. Paimkime, kad ir verslo sektorių, turint įvairios paskirties patalpas, verslininkams atsiranda ir įvairūs poreikiai. Pavyzdžiui, neretai norima, kad darbo kabinetuose būtų sumontuoti roletai diena naktis. Taip yra dėl tam tikrų priežasčių, kai skaisti ar kaitri saulė, tam tikrais atvejais gali trukdyti dirbti sklandžiai.

Kiek kainuoja roletai diena naktis

Roletų kainos tiek Vilniuje, tiek visoje Lietuvoje yra skirtingos. Joms įtakoja ne tik gamintojų noras gauti pelno, bet ir užsakovų poreikiai. Roletai diena naktis kaina skiriasi nuo klasikinių roletų. Kiekvienas gamybos procesas turi tam tikrą specifiką. Jei klasikiniams roletams pakanka pagal matmenis išpjauti visą audinį, tai diena naktis roleto gamyboje yra privalomas kruopštus tikslumas. Kad sutraukiant ar išskleidžiant roletus visos diena naktis roleto dalys sutiktų lyg būtų vienas audinys. Tikslumo ir daugiau pastangų roletų gamyboje reikalaujantis procesas įtakoja ir gaminio kainą.

Roletailux.lt gaminio diena naktis kainą lemia ir kitos priežastys. Tai automatizuotas roletų valdymas, kurį dažnai renkasi patogumo ieškantys klientai. Valdyti roletus diena naktis nėra sudėtingas procesas, bet tokiais roletais uždengti dideli langai gali kelti tam tikrų sunkumų. Dideli langai naktis diena dengti roletais verčia gaišti laiką juos uždengiant ir esant šviesos poreikius vėl juos atidengiant. Žmoniškasis faktorius, kuris privalomas panaudoti roletų valdymui taip pat verčia aukoti laiką. Atsižvelgiant į daugelio verslininkų laiką, jis kainuoja daugiau. Todėl didelių erdvių su langais dengimui su roletais diena naktis yra rekomenduojama pasirinkti automatizuotą valdymą. Taip, tokie roletai kainuos šiek tiek daugiau, bet vos kelių mygtukų paspaudimu galėsite valdyti net ir pačius didžiausius plotus su roletais diena naktis. Kas yra patogiau, klientai renkasi patys.

Ar galima tikėtis nuolaidos

Roletų gamyba užsiimantys Roletailux.lt specialistai yra linkę suteikti įvairias nuolaidas gaminiams. Akivaizdu, kad didesnis užsakymų kiekis yra pagrindinis veiksnys, bet užsisakius net ir vieną gaminį gali išspausti naudos. Kadangi roletus gamina ir prekiauja pats gamintojas Roletailux.lt, pasiūlyti gaminių kainas gali gan patrauklias ir lanksčias kiekvienam užsakovui.

Roletailux.lt, atsižvelgę į kiekvieno užsakovo poreikius, darbų įgyvendinimo trukmę bei kiekį, visada pateikia optimalias kainas. Ne išimtis ir roletų diena naktis gamyba, kaina bus paskaičiuota tiksli ir protinga.

Kas gali būti naudingiau už roletus diena naktis ir patrauklią jų kainą – Roletailux.lt

Kitas šaltinis kuriuo remtasi šis straipsnis: https://lt.wikipedia.org/w/index.php?sort=relevance&search=roletai&title=Specialus:Paie%C5%A1ka&profile=advanced&fulltext=1&advancedSearch-current=%7B%7D&ns0=1&ns100=1

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Kartais iškyla būtinybė greitai išsivirti kavos

Kava su erškėtuogėmis. Skanu vitaminizuotą kavos gėrimą galima pagaminti su išdžiovintomis erškėtuogėmis. Jos kruopščiai išplaunamos karštu vandeniu, sudedamos termosą ir užpilamos verdančiu vandeniu. Proporcija maždaug tokia: pusė stiklinės uogų, 0,5 l vandens. Termose užpilas išlaikomas apie 12 valandų. Toliau šis užpilas vartojamas vietoj vandens verdant kavą įprastu būdu. Užpilo koncentraciją galima sumažinti atskiedžiant jį verdančiu vandeniu.

Kavamedžiai dera tik kas ketveri penkeri metai

Kartais iškyla būtinybė greitai (pavyzdžiui, žygyje) išsivirti kavos. Šiuo atveju labai patogu vartoti kavos esenciją arba sirupa. Jie išgelbsti jus nuo papildomų rūpesčių. Be to, jų dedama įvairius kulinarijos ir konditerijos gaminius.

Kavos esencija. į nedidelį puodą suberiama 500 g miltinio cukraus ir užkaičiama ant ugnies. Nuolat maišoma, kol pasidaro šviesiai rudas. Paskui jis ištirpinamas 2 l vandens ir verdamas, kol pasidaro tirštas sirupas. Ruošiama juoda koncentruota kava. Proporcija maždaug tokia: 250 g maltos kavos, 2 l vandens. Kava sumaišoma su sirupu ir ši esencija išpilstoma į gerai išplautus butelius; uždaroma hermetiškai.

Kava žmogui žinoma nuo neatmenamų laikų

Kitas būdas. 1l verdančio vandens 15 min. verdama 150 g maltos kavos. Nukaitus nuo ugnies, suberiama 400 g miltinio cukraus, kruopščiai išmaišoma, perkošiama ir išpilstoma butelius.

Esencija išsilaiko gana ilgai. Kavos gėrimui paruošti pakanka 1-2 šaukštelių esencijos, išmaišytos puoduke karšto vandens arba pieno.

Šaltas kavos užpilas. Kavos malinys užpilamas šaltu virintu vandeniu ir laikomas vieną parą. Proporcija: 100 g maltos kavos stiklinei vandens. Paskui užpilas iškošiamas ir laikomas sandariai uždarytame inde.

Brazilijoje kava auginama 17 iš 21 valstijos, bet tik 4 valstijoms tenka 98%

Kavos gėrimui paruošti užpilo pilama verdantį vandenį. Jo pilama pagal skonį, bet žiūrėkite, kad kavos koncentracija neviršytų rekomenduojamų normų.

Kavos sirupas. Sirupui paruošti imama 200 g maltos kavos ir 750 g cukraus. Iš maltos kavos pagaminama labai stipri kava — truputį daugiau kaip pusė litro. Truputyje vandens ištirpinamas cukrus, tas sirupas supilamas kavą ir vėl užkaičiama ant ugnies. Ar sirupas geras, galima patikrinti jo lašą įlašinus į šalto vandens stiklinę. Jei lašas, krisdamas vandenį, neišsileidžia, sirupas gatavas. Tirpalas atšaldomas ir išpilstomas butelius. Kavos sirupą malonu gerti su šaltu vandeniu, kai karšta.

Kava ir arbata skirtingai veikia odą

Po pietų malonu išgerti puoduką karštos kavos, o karštą saulėtą dieną, kai kankina troškulys, labai malonūs šalti kavos gėrimai. Jiems paruošti paprastai reikia mažai laiko, ypač jei turime pagamintos kavos esencijos arba tirpiosios kavos.

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Batai pigiau siūlomi internetinėse parduotuvėse

Į kokius veiksnius jūs esate linkę atsižvelgti tuomet, kai renkatės sau tinkamiausią naują avalynę? Ar įprastai susitelkiate tik į batų išorę? Ar vis dėlto kur kas didesnį dėmesį stengiatės skirti jų patogumui? Kaip bebūtų, yra labai daug skirtingų veiksnių, į kuriuos vertėtų atsižvelgti tuomet, kai yra kalbama apie batų paieškas ir jų įsigijimą. Batai, tai yra būtent tos mūsų stiliaus detalės, be kurių mes negalime įsivaizduoti nei vienos savo dienos, o tai reiškia, kad jei yra tokie nepakeičiami ir neišvengiami, jų pasirinkimui privalu skirti kuo daugiau dėmesio ir pastangų. Be abejo, iki šiol yra pastebima, kad dažniausiai žmonės batus yra linkę pirkti ne kur kitur, o fizinėse parduotuvėse, tačiau akivaizdu, kad tokius pasirinkimus lyginant su šiuolaikiniais skaitmeniniais sprendimais, tai anaiptol nėra pats tinkamiausias sprendimas. Dėl šios priežasties kiekvienas žmogus, kuris nori atrodyti stilingai ir reguliariai atnaujinti savo turimą avalynės kolekciją, turėtų pagalvoti ir apie internetines parduotuves, kuriose yra siūlomi batai prieinamomis kainomis.

Žinoma, internetinė prekyba pasižymi daugybe privalumu, tačiau nereikėtų pamiršti atkreipti savo dėmesį į jau minėtą svarbią detalę, t.y. batų kainą. Jei jūs batus dažniausiai perkate fizinėse parduotuvėse, tikrai neabejotinai žinote, kokiomis kainomis šiomis dienomis pasižymi batai. Akivaizdu, kad jos yra labai didelės. Ką jau kalbėti apie tai, kad į Lietuvą iš užsienio paviešėti atvykę turistai teigia nesuprantantys, kaip mes galime įpirkti tokią brangią avalynę, jei net jie to padaryti negali. Tai labai daug pasako apie mūsų kainas, vyraujančias batų parduotuvėse. Todėl tikrai nevertėtų vengti pasinaudoti internetu, kadangi įprastai elektroninėse parduotuvėse pirkėjams yra siūlomas kur kas platesnis batų asortimentas labiau prieinamomis kainomis. Neretai už tą pačią kainą internetu galima nusipirkti dvi ir daugiau porų, kai tuo tarpu fizinėse parduotuvėse vargiai pavyksta įsigyti bent vieną.

Kaip bebūtų, privalumus, kuriais pasižymi internetinės batų parduotuvės, yra ir kur kas daugiau, todėl natūralu, kad tokie skaitmeniniai sprendimai yra verti pirkėjų dėmesio, ypač tuomet, jei žmonės jaučia silpnybę avalynei.

Patiko? Pasidalink
Byvytasss

Įvairiose šalyse priimtinos savos kavos tradicijos ir papročiai

Viename
amerikiečių laikraštyje buvo atspausdintas rusiškos kavos
receptas: „I vieną didelį puoduką įberiama du su puse
šaukštelio tirpios kavos ir įpilamas vienas šaukštas šokolado
sirupo; sumaišoma su 3/4 puoduko karšto pieno. Maišoma, kol
ištirps tirpioji kava ir tuomet ant viršaus uždedama plaktos
grietinėlės. Puošiama susmulkintu šokoladu“. Patys
spręskite, ar tai rusiška kava, bet receptas neblogas ir verta juo
pasinaudoti.

Įvairiose
šalyse priimtinos savos tradicijos ir papročiai. Australijos
kavinėje padavėjas būtinai pasitikslins ar atnešti baltą, ar
juodą kavą. Balta kava — šioje šalyje vadinama kava su pienu.

Štai
kaip geriama kava Ekvadore: „Kavinė, kurioje mes įsitaisėme,
buvo čia pat aikštėje už kampo. Mažas kambariukas, kurio grindys
visiškai nebuvo atskirtos nuo šaligatvio — nebuvo net slenksčio.
Keturi staliukai ir stovas — štai ir visa kavinė.

Prieš
mus pastatė du puodukus verdančio vandens. juos mes įsipylėme
tiršto, šalto, stipraus „antpilo“ iš stiklinio grafinėlio,
stovėjusio čia pat, ir gavome tai, „kas Ekvadore vadinama kava“.
(G. Borovikas, „Literaturnaja gazeta“, 1972, spalio 18.)

Jemeno
Liaudies Demokratinėje Respublikoje gimus vaikui, vaišinama kava su
kardamonu. Kai kuriose šalyse per gedulingus pietus geriama kava be
cukraus, o per vestuves kava turi būti labai saldi.

Kavos
virimas Arabijos šalyse, O. Gerasimovo nuomone, yra ceremonialas,
apeiga, šventas veiksmas. Jis rašo: „Kai kuriose arabų
vietovėse, ypač beduinų palapinėse, kavos virimas yra iškilminga
ir svarbi pareiga, kurią atlieka pats šeimininkas… Arabiška kava
paduodama mažuose puodukuose be ąselių ir jokiu būdu
nesaldinama… Savo mažą puoduką arabas visada turi laikyti
dešiniosios rankos rodomuoju ir didžiuoju pirštais“ .
(Artimųjų Rytų sankryžose. M.: Nauka, 1979.)

„Štai
kaip maždaug atrodo arabų kavos gėrimo ceremonija. Sukryžiavę
kojas, svečiai susėda palapinėje vyrų pusėje. Kol svečiai
nepavaišinti kava, apie reikalu nekalbama. Atneša kupranugarių
išmatų, balaną pakurai, vandenį olkos burdiuke. Kai užgęsta
paskutinės ugnies liepsnelės, šeimininkas ant metalinės skardos
arba didelį šaukštą meta saują šalių pupelių ir nuolat
maišant jas paskrudina. Paskui suberia samtį, kad atauštų. Iš
nedidelio kavinuko vakarykščią kavą perpila kitą kavinuką,
įpila dar vandens ir užkaičia ant ugnies. Kavos pupeles
šeimininkas suberia metalinį grūstuvėlį ir ne šiaip sau jas
mala, o tam tikru ritmu išstuksena neįmantrią melodiją. Svečiai
žavisi garsais ir stebisi šeimininko menu.

Tai
tęsiasi penkias septynias minutes. Kavinukui užvirus, jį atsargiai
suberiama kava ir kaitinama dar iki trijų kartų. Grūstuve
sugrūdamas kardamonas ir suberiamas į kavą. Gėrimas supilamas
kavinuką su plačiu snapeliu. Jis užkemšamas palmių pluošto
gumulėliu — pro jį filtruojama kava. Pirmas kavos paragauja
šeimininkas, tuo parodydamas, jog kava neužnuodyta, paskui įpila
garbingiausiam svečiui ir iš eilės visiems likusiems. Kai svečiai
padėkoja šeimininkui, prasideda diskusija“ .

Tikėkimės,
kad jūs pasiruošę išvirti gardžios kavos. Apskritai, jokių
ypatingų paslapčių šiame procese nėra, bet kai kurių plonybių
vis dėlto yra. Kartą žurnale „ Nedelia“ buvo atspausdinta
A. Aleksandrovo apybraiža, pavadinta „ Batumietiška kava“ .
Ten rašoma ,,… kava šiam miestui — ritualas, apeiga ir pati
kava, ir kaip ji geriama… Kava Batumyje — tai paprasta kava,
virta pagal kulinarijos knygas, rytietiška kava, bet, kaip teigia
Batumio meistras, su ypatinga kai kurių veiksmų reikšme“ .

Dabar pasistengsime trumpai išvardinti šiuos veiksmus ir suformuluoti pagrindinius geros kavos priesakus. Sėkmė priklauso tik nuo jūsų , jūsų patirties, skonio ir, suprantama, pastangų. Balzakas netingėdavo pereiti visą Paryžių, kad tik nusipirktų pačios kvapiausios, pačios mėgstamiausios rūšies kavos pupeles.

Patiko? Pasidalink