Saldi kava lėtai šąla, todėl rekomenduojama ją užšaldyti nesaldintą

Kavos ledas. Pagaminama labai stipri kava su cukrumi. Ataušusi išpilstoma formeles, skirtas vandeniui užšaldyti šaldytuvo kameroje. Užšalę gabaliukai užpilami šaltu vandeniu. Galima užpilti gazuotu vandeniu iš sifono arba mineraliniu.

Žinokite, kad saldi kava lėtai šąla, todėl rekomenduojama ją užšaldyti nesaldintą, o cukraus įdėti vėliau.

Kava su gazuotu vandeniu. Stiklinėje greitai išmaišomi 3 šaukštai kavos sirupo ir 2-3 šaukštai grietinėlės. Stiklinė pripilama iš sifono gazuoto vandens, o ant viršaus uždedamas šaukštas ledų.

Kavos pupelėse yra daug sudėtingų organinių medžiagų

Kava su ledais. Pusė puoduko stiprios kavos sumaišoma su puse puoduko atšaldyto pieno; pasaldinama šaukštu cukraus. Paskui ant gėrimo viršaus uždedami 2 šaukšteliai ledų.

Kitas receptas: 50 g grietininių ledu, 30 g karamelinio sirupo stiklinei stiprios šaltos kavos. Ant viršaus uždedama plaktos grietinėlės.

Šalta kava su pienu. Vienai porcijai reikia stiklinės labai šalto pieno, 2 šaukštai kavos sirupo ir 2 šaukštų ledų. Visa tai sumaišoma, supilama mikserį ir plakama. Gėrimas išpilstomas stiklines; pagal pageidavimą įsidedama ledo.

Kavos vaisių stebuklingos savybės buvo pastebėtos ir tinkamai įvertintos

Pastaba. Šiame ir daugelyje kitu receptų kavos sirupą galima pakeisti tirpiąja arba šiaip stipria šalta kava. Būtinas proporcijas nesunku nustatyti pačiam. Pavyzdžiui, mikseriu išplakama 3/4 stiklinės pieno, 2 šaukšteliai cukraus, 60 g ledų ir pusė stiklinės stiprios kavos.

Salta plakta kava. Sumaišomas puodukas stiprios šaltos kavos, 2 šaukštai sutirštinto pieno ir truputis vanilino. Mišinys supilamas mikserį ir plakamas. Išpilsčius stiklines, įdedama po gabaliuką ledo.

Kava — kasdieninis gėrimas Europos šalyse

Kitas būdas. 4 porcijoms imami 4 dideli gabalai ledo, 2 šaukštai pieno, šaukštas tirpiosios kavos ir šaukštas vandens. Visa tai sumaišoma, suplakama mikseriu ir tuoj pat geriama. Privalumas tas, kad labai greit paruošiama.

Šalta kava su uogiene. Pusėje stiklinės šaltos stiprios kavos išmaišomas šaukštelis serbentų uogienės ir šaukštas cukraus. Gėrimas iškošiamas ir supilamas stiklinę. Tai viena porcija.

Bulgariška šalta kava. Gerai sumaišomi puodukas kefyro, toks pats puodukas stiprios kavos, 5 gabaliukai cukraus ir šaukštas grietinėlės. Mišinys išpilstomas puodukus. Prieš tiekiant kuriam laikui įdedamas į šaldytuvo šaldymo kamerą.

Netikusiu plikiniu galima sugadinti bet kokią kavą

Šalta šokoladinė kava. 4 gėrimo porcijoms imama 4 dalelės šokolado, 0,5 l stiprios šaltos kavos, 100 g cukraus, 3 šaukštai grietinėlės ir žiupsnelis cinamono. Šokoladas ištirpinamas keliuose šaukštuose šilto vandens, sudedama kava, cukrus, grietinėlė ir cinamonas. Kruopščiai viskas sumaišoma ir kurį laiką palaikoma šaldytuve.

Patiko? Pasidalink