Agurkų auginimas patiems arba pirkimas iš ūkininkų yra puikus būdas gauti skanių agurkų, kurių skonis tikrai geras, į juos nieko nepridedant.
Liepos mėnesį savo soduose galime pradėti auginti agurkus. Agurkai yra skani daržovė, kurią mėgsta daugelis. Juos tinka valgyti su įvairiais maisto produktais ir nėra daug kalorijų. Vasarą dažnai prie valgio pridedame agurkų. Jie skanūs, kai yra švieži, bet galime juos išsaugoti ir vėlesniam laikui konservuodami. Konservuoti agurkai, kuriuos gaminame patys, yra daug geresni už tuos, kuriuos perkame iš parduotuvės. Tačiau vis tiek turėtume valgyti šviežių agurkų.
Valgykite tol, kol jūsų pilvas jausis laimingas ir nebealks.
Agurkuose yra šiek tiek vitaminų ir mineralų, bet nedaug, palyginti su tuo, ko mūsų organizmui reikia kasdien. Gerosios agurkų medžiagos yra sultyse, todėl mūsų organizmas gali jas gerai pasisavinti. Agurkai gali būti naudingi žmonėms, kuriems sunku reguliariai lankytis tualete.
Agurkai tikrai naudingi mūsų organizmui! Juose yra specialių skaidulų, kurios gali padėti atsikratyti cholesterolio, kuris nėra naudingas mūsų širdžiai. Taigi šviežių agurkų valgymas gali padėti išvengti ligos, vadinamos ateroskleroze. Agurkai taip pat puikiai tinka žmonėms, kurie nori numesti svorio, nes jie neturi kalorijų. Tai reiškia, kad galime juos valgyti nesijaudindami, kad padidės. Jie taip pat padeda mūsų kūnams geriau dirbti, nes šlapinami ir skrandis išskiria specialias sultis. Dėl to mūsų kūnas veikia greičiau ir padeda išlikti sveikiems. Kai kurie tyrimai netgi teigia, kad kasdien suvalgius kelis agurkus, mūsų organizmas gali neleisti suvalgyto maisto paversti riebalais.
Įsitikinkite, kad nekepkite jo per ilgai.
Agurkai būna įvairių rūšių, o kai kurie skaniausi, kai dar maži ir ne iki galo užaugę. Šie agurkai yra apie 10-13 centimetrų ilgio ir švelnios odelės. Mums nereikia nuimti odos, nes ji turi skaniausią skonį. Jei norime gaminti raugintus agurkus, tai geriausiai tinka 10-15 centimetrų ilgio agurkai. O jei norime pagaminti mažesnius raugintus agurkus, galime naudoti 8-10 centimetrų ilgio agurkus.
Kai agurkai pasensta, pagelsta ir kietėja, jų skonis nebe toks geras. Tačiau iš jų vis tiek galite gaminti salotas, kurias dedate į stiklainius. Prieš valgydami agurkus nupjauname galiukus. Taip darome, nes galuose daug nitratų, kurių galima rasti ir konservuotose daržovėse.
Užkandžiai yra tarsi maži užkandžiai ar maži patiekalai, kuriuos valgote prieš pagrindinį valgį. Jie yra tarsi maža peržiūra ar anonsas, kad jūsų pilvas būtų sujaudintas dėl skanaus maisto, kuris bus kitas!
Agurkai, kuriuos užsiauginate ar perkate iš ūkininkų, patys savaime yra labai skanūs, o dar skanesni valgant su trupučiu šviežio medaus. Vasarą iš agurkų galite pasigaminti daug skanių užkandžių.
Susmulkintus agurkus sumaišykite su varške, įberkite druskos, pipirų, krapų. Tai skanus įdaras ant viryklės arba orkaitėje virtoms bulvėms. Agurkus supjaustykite vyniotiniais, išimkite vidurį ir įdarykite rikotą, sumaišytą su graikiniais riešutais. Įdėkite šiek tiek druskos ir petražolių, kad skaniai užkąstumėte iškyloje. Ant pagaliuko sudėkite agurką, pomidorą ir mocarelą su baziliku. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, kad galėtumėte skaniai užkąsti ypatingame vakarėlyje.
Pats laikas skinti jau paruoštus derliaus agurkus! Dalis pirmųjų agurkų auginami specialiame pastate, vadinamame šiltnamyje.
Salotos yra įvairių daržovių ir kartais vaisių mišinys, kurį galite valgyti. Tai sveikas ir skanus būdas gauti daug maistinių medžiagų į savo kūną.
Agurkai yra puikus priedas prie salotų, nes jie puikiai dera su daugybe įvairių daržovių ir net kai kurių vaisių. Pavyzdžiui, agurkus galite supjaustyti labai plonais griežinėliais ir sumaišyti su melionais ar kriaušėmis. Tada pridėkite skrudintų migdolų, alyvuogių aliejaus ir mėlynojo pelėsinio sūrio, kad gautumėte vasariškas salotas, kurios puikiai dera su baltuoju vynu. Dar viena skani salotų idėja – saldžiąsias paprikas maišyti su obuoliais, kriaušėmis ir agurkais. Tiesiog pridėkite šiek tiek druskos ir užpilkite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir medaus. Šios salotos ypač skanios su kepta ar troškinta paukštiena.
Jei norite sotaus patiekalo, agurko gabalėlius galite sumaišyti su tarkuotu senu sūriu ir smulkintais virtais kiaušiniais. Jei norite, įdėkite šiek tiek česnako ir užpilkite mėgstamą majonezą. Taip bus gaivios ir aštrios salotos, kurios puikiai tiks su skrudinta balta duona.
Gėrimai yra dalykai, kuriuos vartojame norėdami numalšinti troškulį. Jie gali būti skysti ir įvairių skonių. Žmonės dažnai geria vandenį, kad išlaikytų hidrataciją, tačiau yra ir kitų gėrimų, tokių kaip sultys, pienas ir soda, kurių skonis skiriasi ir kuriais galima mėgautis saikingai.
Tikrai karštą dieną malonu išgerti gėrimo, kuris gali padėti atvėsti ir numalšinti troškulį. Vienas iš būdų tai padaryti – į ąsotį vandens įberti agurko griežinėlius. Taip pat galite pridėti šviežių mėtų ar citrinos griežinėlių, kad skonis būtų dar geresnis. Tai gaivus ir skanus gėrimas, kuris leis jums jaustis geriau, kai esate karštas ir ištroškęs.
Kitas agurko paruošimo būdas – nuimti odelę ir sutarkuoti smulkiais gabalėliais. Tada ant viršaus užberkite šiek tiek šviežių krapų ir baziliko. Po to agurką užpilkite šiek tiek natūralaus jogurto. Kad būtų lengviau gerti, galite įpilti šiek tiek vandens ir viską sumaišyti elektriniu plaktuvu. Šis gėrimas tikrai sveikas ir juo galima mėgautis net ir mažai valgant.
Marinuoti agurkai – tai specialiame acto, vandens, druskos, o kartais ir kitų prieskonių mišinyje mirkyti agurkai. Dėl to jų skonis yra rūgštus ir aštrus. Žmonės mėgsta valgyti marinuotus agurkus kaip užkandį arba dėti ant sumuštinių ar mėsainių, kad suteiktų papildomo skonio.
Marinuoti agurkai yra skanus vasaros skanėstas, puikiai tinkantis lauko kepsniams. Joms pagaminti reikia didelio stiklainio, keleto lapelių, krapų stiebo su žiedais, česnako. Svarbiausia yra gauti reikiamą druskos ir vandens kiekį. Į litrą vandens įdedate šaukštą druskos. Kai agurkai bus paruošti, stiklainius sandariai uždarykite. Šiuos raugintus agurkus galite laikyti ilgai, net iki žiemos, jei laikysite vėsioje vietoje. Jei norite, kad agurkai būtų paruošti greičiau, galite juos užpilti karštu sūriu vandeniu ir jie paraugs vos per dieną. Taip pat svarbu prinokusius agurkus laikyti kambario temperatūroje, ne per karštai, kad jų skonis nebūtų blogas.
Marinuoti reiškia maistą mirkyti arba aplieti specialiu padažu ar skystyje, kad jis būtų skanesnis ir aromatingesnis. Tai panašu į tai, kad prieš gaminant maistą jis gražiai pamirksta.
Agurkų marinavimas yra įprastas būdas juos paruošti žiemai. Raugindami agurkus naudojame specialų skystį, kuriame yra rūgšties. Ši rūgštis padeda sunaikinti visus blogus mikrobus ar grybus, kurie gali mus susirgti. Taip pat pridedame druskos, cukraus ir prieskonių, kad marinuoti agurkai būtų skanūs. Galime naudoti daugybę įvairių prieskonių, tokių kaip krapai, garstyčios ir juodieji pipirai.
Kad agurkai išliktų traškūs, prieš pildami padažą ar padažą kelioms valandoms padėkite juos į šaltą vandenį.
About the author