Akvariumo augalai – tai neatsiejama bet kurio akvariumo dalis

Akvariumo augalai – tai neatsiejama bet kurio akvariumo dalis

Akvariumo augalai – tai neatsiejama bet kurio akvariumo dalis, tiek estetiniu, tiek ekologiniu požiūriu. Jie ne tik suteikia akvariumui natūralaus grožio, bet ir atlieka svarbias funkcijas, pavyzdžiui, padeda palaikyti vandens kokybę ir suteikia slėptuves bei neršto vietas žuvims ir kitoms akvariumo gyvūnijos atstovams. Čia pateikiamas trumpas akvariumo augalų apžvalgos vadovas:

Akvariumo augalų tipai

  1. Plūduriuojantys augalai – tai augalai, kurie nereikalauja sodinimo į gruntą. Jie plūduriuoja ant vandens paviršiaus ir gali greitai augti, suteikdami šešėlį bei slėptuves žuvims. Pavyzdžiai: Salvinija, Vandeninė lelijų rūšis, Ricija.
  2. Priekinio plano augalai – žemi, trumpi augalai, sodinami akvariumo priekyje. Šie augalai yra naudojami sukurti gražią ir tvarkingą kompoziciją. Pavyzdžiai: Dwarf baby tears, Anubias nana petite.
  3. Vidurinio plano augalai – augalai, kurie yra sodinami tarp priekinio plano ir akvariumo fono augalų. Jie padeda sukurti vizualinį gylio pojūtį. Pavyzdžiai: Cryptocoryne, Hygrophila.
  4. Fono augalai – aukšti augalai, sodinami akvariumo gale. Jie padeda paslėpti įrangą ir suteikia gyvūnams saugumo jausmą. Pavyzdžiai: Vallisneria, Elodea.

Priežiūra

  • Šviesa: Augalams reikalinga tinkama šviesa fotosintezei. Šviesos poreikis priklauso nuo konkrečios augalų rūšies.
  • CO₂: Kai kurie akvariumo augalai geriau auga, kai vandenyje yra papildomai tiekiamas anglies dioksidas.
  • Tręšimas: Norint, kad augalai gerai augtų, svarbu palaikyti tinkamą maistinių medžiagų lygį, įskaitant azotą, fosforą, kalį ir mikroelementus.
  • Genėjimas: Reguliarus genėjimas padeda išlaikyti augalų sveikatą ir norimą formą.

Privalumai

  • Vandens kokybė: Augalai absorbuoja kenksmingas medžiagas, pavyzdžiui, amoniaką, ir gali padėti reguliuoti nitratų kiekį.
  • Deguonies gamyba: Fotosintezės metu augalai gamina deguonį, kuris yra būtinas akvariumo gyventojams.
  • Estetika: Augalai suteikia akvariumui natūralumo ir estetinės vertės.

Pasirinkus tinkamus augalus ir tinkamai juos prižiūrint, galima sukurti sveiką ir vizualiai patrauklų akvariumą.

About the author

vytasss administrator