Kavos receptai: Šaltas kefyras su kava, Kavos sumuštiniai

Byvytasss

Kavos receptai: Šaltas kefyras su kava, Kavos sumuštiniai

Kavos
sumuštiniai. 100 g šokolado ištirpinama 3 šaukštuose šilto
vandens. Įdedamas šaukštas sviesto ir šaukštelis tirpiosios
kavos. Viskas gerai išmaišoma. Šitoks kremas užtepamas ant vieno
sluoksnio biskvito ir užklojamas kitu tokiu sluoksniu. Prieš
tiekiant sumuštiniai atšaldomi.

Kavos
putėsiai. 6 porcijoms imama 200 g šaltos grietinėlės, 2 šaukštai
labai šalto pieno ir suplakama. Atskirai išplakami 4 tryniai, po
truputį juos beriant 150 g cukraus. Paskui įpilama 2 šaukšteliai
kavos esencijos (arba šaukštelis tirpiosios kavos) ir atsargiai abu
mišiniai sumaišomi. Prieš valgant putėsiai atšaldomi šaldytuve.

Tryniai
sumaišomi su 4 šaukštais cukraus ir gerai ištrinami.

į
juos supilami 4 puodukai labai stiprios kavos. Atskirai išplakami

baltymai ir atsargiai sumaišomi su tryniais. Kremas padalijamas porcijomis ir puošiamas vafliais.

Filtracija suteikia galimybę paruošti švarią kavą be tirščių

Kavos
kremas želė. 6 šaukštai cukraus gerai ištrinami su 6 tryniais,
įpilamos 3 stiklinės labai stiprios kavos su pienu. Mišinys
užkaičiamas ant ugnies ir kaitinama, tik neleidžiama užvirti. Kai
mišinys pakankamai sutirštėja, nukaičiamas nuo ugnies, pridedama
5-10 g nedideliame vandens kiekyje ištirpintos želatinos ir
maišoma, kol visiškai atauš. Dar reikia įpilti 250 g grietinėlės,
100 g cukraus ir truputį vanilino. Kremas išpilstomas į puodukus
ir pastatomas šaltoje vietoje. Prieš tiekiant kiekviena porcija
puošiama plakta grietinėle su cukrumi.

Kremas želė su apelsinu žievelėmis. Sumaišoma 250 g grietinėles, 2 šaukštai pieno ir 3 šaukštai cukraus. Plakama, kol pasidaro putėsiai. įdedama 100 g smulkiai supjaustytų ir cukruje palaikytų apelsinų žievelių. Apie 5 g želatinos, ištirpintos nedideliame vandens kiekyje, sumaišoma su puoduku labai stiprios vos ir visa tai atsargiai supilama į jau paruoštą mišinį. Išpilstoma į nedidelius indelius ir apie valandą šaldoma.

Drėgnuoju būdu apdorojama tik geriausių rūšių kava

Šaltas
kefyras su kava. Reikia 2 stiklinių kefyro, 100 g cukraus, šaukšto
grietinėlės ir šaukšto tirpiosios kavos. Tinkamame inde
išplakamas kefyras, paskui supilama grietinėlė, suberiamas cukrus
ir kava. Visa tai gerai išmaišoma, išpilstoma puodukus ir
atšaldoma.

Manų košė su kava. į 0,5 l verdančio pieno suberiami 2 šaukštai tirpiosios kavos ir po truputį 5 šaukštai manų kruopų. Maišant verdama 8-10 minučių. Nukaitus nuo ugnies suberiami 3 šaukštai miltinio cukraus ir ataušinama. Vietoj tirpiosios kavos galima vartoti natūralią, tik atitinkamai mažiau pilama pieno.

Kavos puokštė — skonio ir kvapo derinys

Manų kruopų pyragėliai su kava. Manų kruopų košė išverdama kaip aprašyta anksčiau. Paskui į ją sudedami 3 tryniai ir gerai išmaišoma. Išplakami 3 baltymai ir atsargiai sumaišomi su mišiniu. Masė sudedama į lėkštę arba padalijama porcijomis.

Kava be kofeino

Patiko? Pasidalink

About the author

vytasss administrator